Copilaria in Romania

Timotei Centea s-a născut in Romania, in 26 august 1985, in orașul Brașov - un oras medieval de munte in inima Transilvaniei.

Era o zi însorită de sfârșit de vara si venirea lui pe lume, mult așteptată si dorită, a adus fericire părințiilor, Simona si Serban, cât si întregii familii.

A fost un copil precoce : la un an si patru luni putea sa recite – cu pronunție stâlcită – o poezie învățată de la bunici, iar la doi ani își făcea rugăciunile singur, rugându-l cu un gest larg pe îngerul sau păzitor sa-i ocrotească pe toți cei dragi ai casei, intre care nu uita să-si includă atât maimuțica, cat si mașinuța. A început sa cunoască primele mărci de mașini după trei ani iar desenele făcute la aceasta vârsta prefigurau poate aplecarea sa către mecanica si inginerie.

De fapt însă, era un copil normal, fericit sa se poată juca mereu cu varul sau Radu, marele sau complice. Acestor doi prieteni inseparabili, născuți in același an, li s-a adăugat al treilea var – Adrian in 1987 – cat si sora sa Ruxandra, singura fată din nedespărțitul grup al celor 4 muschetari, născută in 1989.

Timi a fost format – ca orice copil – de mediul familial (stabil si armonios), de educație si de zona geografica in care a crescut. A urmat grădinița germană de pe strada Cerbului din Brașovul vechi - ani de formare care i-au deschis gustul pentru limbi străine. A avut norocul sa-și petreacă cea mai mare parte din verile copilăriei la tara, in casa strămoșească de lângă Brasov (Târlungeni), profitând de contactul cu natura (hrana si apa veneau direct din surse locale, naturale), de plimbări si de o legătura sufleteasca deosebita cu părintii și bunicii lui.

In fiecare an, 2 săptămâni din vacanta familiala era rezervata plajei, pe malurile Marii Negre. Admira vapoarele si orizontul larg ; poate arunci s-a născut gustul marilor orizonturi, al descoperirilor, ale aventurilor marine si o fascinație a depărtărilor care nu l-a părăsit niciodată.

La vârsta de 7 ani, odată cu școala germana de la liceul Honterus din Brasov a început si studiul pianului, la școala de muzica din Brasov, formându-si apetitul pentru arte. A început sa citească mult, primele cârti copilărești fiind urmate, cu timpul, de lecturi din ce in ce mai organizate. Acest lucru l-a ajutat in rezultatele școlare, dovedind prin premiile luate in fiecare an o performanta si o maturitate deosebita.

Timi iubea mult sportul si mișcarea – poate nu atât cât lectura - dar prefera sporturile individuale (ski, patinaj, bicicleta) celor de echipă. Acestor pasiuni - alături de dragostea pentru munți - le-a dedicat mai târziu mult timp, mai ales in minunații ani petrecuți cu Alyson la Los Angeles. La ele a adăugat, încă din anii studenției, o mare pasiune pentru cursele de mașini, devenind un ’aficionado’ al raliurilor de Formula 1.

Next
Next

Viata in Canada